onsdag den 22. juni 2016

STRUKTUR

Haven er ved at tage form .Nu har jeg haft den i godt fire år og sikken et mas med at knokle med jorden og alt affald som bare var gravet ned hist og her.Tænk plastic og gamle murbrokker lå i jorden, nu er det hele kørt væk. Det gode resultat kommer en dag, og haven giver mig og min mand  noget tilbage det gør den allerede nu . Haven er bare svær at fotografer da den skråner meget og altid ligger i sol. Da haven var ny købt var planen at få rejst grunden op i plateauer, men jeg blev klogere der skal køres så meget jord til at den plan røg i vasken. 
Så der skal nok ses på træer af de små af slagsen.Samt lave vægge af stolper, der er ting i støbeskeen... vi er ikke færdige med at grave al græs af og lave gange, alt det kommer til næste år forhåbentlig .Det kræver bare muller....    


En yndighed kan ikke forevises for meget, her er det jo min silkepæon jeg kalder den havens juvel.
Det er den absolut .Kan du fornemme silken...

Sarah Bernart

 Roserne i år har det fint hos mig, imod sidste år med så meget sygdom. De har sunde blade og trives igen.
 Den her er plantet for to år siden og syntes dens vækst er langsom, men en sød lille rose der står længe.Jeg sværmer mest til roser med over 40 kroneblade.
 
Rosen Komtessa
 Sidste år satte vi et trådhegn op ved terrassen, med disse her vidunderlige roser som kommer til at fylde hele hegnet på et tidspunkt. De blev også syge sidste år, men har kommet sig over det dog er de lidt stranglede.
Kan ikke stå for sådan en hvid væg og særlig duften af dem, dem forventer jeg mig meget af  på dette sted.


Rosen Climbing Iceberg
Så er hegnet her også i fuld gang på modsat side af terrassen, spændende at se om Akabia eller New Davn vinder i det løb. Smukke er de begge.
Rosen New Davn
Fra mit køkken og ud, har jeg været lidt mangelfuld omkring løsning af nedgangen da der er ret højt liggende terrasse side.
Mange gange skal man vente til løsningen er der, det syntes jeg nu egentlig er løst.
Da jeg fik jernplader tilovers Claus Dalby højbede i rust er de brugt her før brugt som højbede. Samt nabo hjælp af Hosta planter de vil bredde sig og vokse til.  


set fra mit køkkenHer ses Hosta i fuld vigør på skygge siden som vist i tidligere blog udgave .
Skønt at se når regnen falder hvor mange perler der ligger i bladene, smukt syn.
Tilføj billedtekst


 Mine nyankomne hvide klokker giver haven en luftighed og de svajer nemt i vinden.
De er bare ikke nemme at gengive da de er kridhvide og solens genskær.Billedet er taget klokken  21 i aftes.
 Som mange nok ved er farven blå  min absolutte favorit i haven så jeg køber alt hvad blåt er.


Skønne Malva  katost
Digitalis i sin have er vidunderligt malerisk Disse skærm planter er fra løg har hørt at frø giver bedre vækst


Næste blog indlæg fra kolonihaven vil handle om min køkken have i højbede
God have dag derude et sted  

4 kommentarer:

 1. Det ser fint ud i din have, dine roser er også fine, jeg går og venter på, at min komtessa skal springe ud. Din er smuk, jeg har ikke set min i blomst endnu.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 2. Tak Lisbeth.
  Haven heroppe er ellers lidt senere på den end andre steder i landet.Så mon ikke din viser sig fra den gode side af snart da vi nu får varmen tilbage i weekenden, så sker der nok noget hos dig.Tak for din søde kommentar Lisbeth og god dag, heroppe regner det pt.
  Kh.Grethe

  SvarSlet
 3. Hej Grethe!
  Sad og holdt vejret( sådan næsten;-) lige til det sidste. Ja det er et arbejde at anlægge og grave, og der er mange tanker bag flere ting, men det er spændende at følge udviklingen. Du viser mange lækre "ting", og dit blå bed er fantastisk. Der er noget med at blå giver fred og ro.
  Ha en skøn aften
  Med hilsner Anette

  PS har det som dig, gider ikke støde panden mod en ommer om og om igen, så hellere vente, for løsninger dukker altid op:-)

  SvarSlet
 4. Kære Anette. Tak for din søde hilsen, jeg har lige siden Tante Grøns have gået været gnotten over mig selv selvfølgelig at vi ikke fik os en snak,der var mange ansigter at lære at kende. Jeg er jo hæmmet af al mit udstyr (hat solbriller )lige for tiden så ærgerligt for du er en meget sød quinde . Nå men en anden gang kan jeg se folk i øjnene igen...tak. Den udvikling der har været i haven har mange gange taget pippet fra mig, så Tak for du kan se det...enig, at blåt giver en god ro ..
  Kram fra Grethe

  SvarSlet