lørdag den 2. januar 2016

OM LIVET I KOLONIHAVEN

Nu er vi inde i det nye friske år og alt vender derude og snart er der fuld fart på igen, åh hvor dejligt.
Min have er jo en kolonihave som lukker i vinterhalvåret. Haven er hegnet inde af en hæk hele vejen rundt. Da jeg før havde villa og vovse kan jeg se forskellen fra villa have til kolonihave.Vi snakker ind over hækken, kommer hinanden ved, hjælper gerne hinanden sidste år viftede naboen over hækken med en flaske rødvin og sagde, det da dejligt at du vil hjælpe, naboen har ikke strøm så han er glad for at kunne klippe sin hæk i et godt tempo og jeg rækker gerne naboen en hånd sådan er det i en kolonihave. Vi giver planter der er til overs. Så når havelågen står åben er det et tegn på kom bare ind....det da hyggeligt ikke....i den fortravlede verden.

Det gør vi på følgende måde at vi pladserer de planter der er til overs ude ved havelågen så ved man at dem må man tage med sig ....dejligt at hjælpe. Et sted ved man bare, der kan du hente en agurk eks. andet sted, jordbær planter...selv har jeg hentet dahlier og hostaer .Andre steder dejlig muldjord..jo livet leves i en kolonihave.
Vi samles til standerhegsning ved åbningen og året rundt er der masser af aktiviteter som man kan melde sig til . Vi afholder loppemarkeder og ølsmagning for vores mænd, så jo,det er lidt af hvert.
Ikke at forglemme den årlige udflugt.Planteskoler tager vi også rundt til og foredrag så hos os kolonister er der masser af hygge.

Lige nu læser jeg Ghita Nørby's bog 
Det er aldrig for sent.....hverken i livet eller i haven.Kan varmt anbefales....

Her er min inspirerende nytårskur fra Ghitas bog. Så mas bare på derude der er masser af fitness 
ude i haven...Hvis du går i tanker om en kolonihave håber jeg ikke jeg gav udtryk for at det er lutter idyl, det er det også,
men kan man lide at gå og rode med rumpen i vejret, kan man også se på haven giver så meget tilbage
at det arbejde der er, ....er lutter fitness....også når huset skal males, taget ses efter, tagrenden renses.....
Godt have år til alle.....